Juoksevat asiat

Perinteiset pilkkikisat pidettiin Oritkarissa 06.04.2024.

Sarjojen tulokset:

Suurin kala: Eskelinen Seppo 382g Ahven

Yleinen sarja: Eskelinen Seppo 382g

Pyhtilä Karri 310g

Taskila Hannu 151g

Koivikko Jorma 116g

Vuoti Matti —-

Hentilä Kauko —-

Vähäkuopus Aarno —-

Naiset: Haljoki Paula 44.9g

Luoto Teija —-

Nuoret: Luoto Eino —-

Perinteiset pilkkikisat Oulun Oritkarissa meren jäällä 06.04.2024. Kokoontuminen klo 9.30. Kilpailuaika 10-14. Paluu punnituspaikalle 14.30 -mennessä.

Kilpailun vetäjät Jorma Koivikko ja Seppo Eskelinen.

Elokuun 6.päivänä 2023

Riistakolmiolaskenta tehtiin nyt kahdeksannen kerran. Vapaaehtoisten suorittajien löytäminen oli jälleen todella suuren työn takana, mutta homma saatiin kuitenkin tehtyä ja pienriista-alueen vuokraehtojen mukainen laskenta siten kuin Metsähallitus sen edellyttää. Ja samalla tietoa meni jälleen LUKElle kanalintukannan valtakunnalliseen tietopankkiin.

Kanalintuhavaintoja kertyi nyt selvästi enemmän kuin edellisvuonna. Havaintojen joukossa oli teeriä, metsäjäniksiä ja jopa riekkoja. Ja laskijoiden eteen linjalle erehtyi metsokin. Laskenta keskeytyi useita kertoja tankkaukseen runsaan mustikan, sekä jonkinmoisen hillasadon tähden. Sää oli suotuisa metsäkävelyyn; kuiva pilvipouta, +20 astetta. Hyöteisistä ei tänä vuonna ollut juurikaan haittaa.

Huhtikuun 1. päivänä 2023

Aprillipäivänä pidettiin perinteinen pilkkikipailu Oritkarissa neljäntoista hengen voimin.

Sarjojen tulokset:

Suurin kala: Eskelinen Seppo Ahven 305g

Naiset: Matero Anna-Liisa —

Hentilä Seija —

Luoto Eija —

Nuoret: Kähkönen Valtteri —

Kähkönen Veera —

Veteraanit: Eskelinen Seppo 305g

Greus Jaakko 222g

Matero Heimo 127g

Vuoti Matti —

Hentilä Kauko —

Yleinen sarja: Pyhtilä Karri 138g

Koivikko Jorma 74,9g

Taskila Hannu —

Nevala Jouko —

Tylsteri Jarmo —

Kähkönen Juhani —

Kiitokset osallistujille ja järjestäjille!

Heinäkuun 31.päivänä 2022

Riistakolmiolaskenta tehtiin nyt seitsemännen kerran. Vapaaehtoisten suorittajien löytäminen oli jälleen ison työn takana, mutta homma saatiin kuitenkin tehtyä ja pienriista-alueen vuokraehtojen mukainen laskenta siten kuin Metsähallitus sen edellyttää. Ja samalla tietoa meni jälleen LUKElle kanalintukannan valtakunnalliseen tietopankkiin.

Kanalintuhavaintoja kertyi nyt selvästi vähemmän kuin edellisvuonna. Sen sijaan mustikkaa löytyi entistä enemmän kuten myös kypsää hillaa. Sää oli suotuisa metsäkävelyyn; kuiva pilvipouta, +18 astetta. Aavalla tuuli vähensi sääskien vaikutusta, mutta tiheiköissä niitä oli aivan liikaa.

19.5.2022 Suru-uutinen koskien pitkäaikaisen jäsenemme Seppo Kortelaisen menehtymistä. Hän on nyt poissa joukostamme.

Sepon sisar pyysi viestimään Eräkerhon jäsenille jäämistöstä, joka olisi nyt myynnissä ja kelpaisi hyvin kierrätykseen ja uusiokäyttöön. Siihen kuuluu monenlaisia kalastus- ja muita tarvikkeita, kahluuhousuja , airopareja ynnä muuta eräilyyn liittyvää. Tästä puhelinnumerosta voi kysellä tarkemmin: 044-3708607.

Huhtikuun 9.päivänä 2022

Eli Mikael Agricolan päivänä pilkittiin kilpaa Oritkarissa meren jäällä. Silloin taisikin tulla kaikkien aikojen osallistujaennätys, koska vain kolmetoista pilkkijää kyykki jäällä ja pokkasi palkinnon. Suosion vaatimattomuuteen lienee suurin syy aamuinen räntä-/ lumi-/vesisade, joka näytti pahimmillaan melkein tyrmäävältä. Kuitenkin viittä minuuttia ennen alkamisajankohtaa sade lakkasi, tuuli tyyntyi ja parin plusasteen lämpötilan vallitessa olosuhteet muuttuivat ihan käypäisiksi vaikkei aurinko paistanutkaan. Kumisaappaat oli oikea varuste, koska sulaa vettä ja hyhmää kaikkialla.

Kaikkiin sarjoihin löytyi osallistujia. Tässä tulokset:

Suurin kala Heimo Matero ahven 231g

Naiset

Teija Hyvönen —

Nuoret

Veera Kähkönen —

Valtteri Kähkönen —

Veteraanit

Heimo Matero 673g

Matti Vuoti —

Yleinen

1. Hannu Taskila 1326g

2. Karri Pyhtilä 669g

3. Juhani Kela 228g

4. Jorma Koivikko 174g

5. Seppo Eskelinen 104g

6. Jouko Nevala pari nykyä

7. Kauko Hentilä —

8. Juhani Kähkönen —

Porukka oli reipasta, peli rehellistä eikä ketään jäänyt taistelutantereelle. Mainittakoon, että mestaripilkkijä Hannu Taskila otti nyt kolmannen kiinnityksen ylelliseen ja sangen arvokkaaseen pokaaliin. Se luvattiin hänen omaan kotiinsa ikiajoiksi.

Hannu vastaili varsin samanlaiseen tyyliin kuin Martti Ahtisaari aikoinaan, kun media tinkasi häneltä, mihin hyvään tarkoitukseen hän rauhanpalkintorahat aikoo lahjoittaa. ”Kyllä sille paikka löytyy, ei tarte alkaa lahjoittelemaan”.

Tuskinpa Postitelen Erän johtokunta olisi Hannun mahdollista pokaalin palautusta edes mennyt hyväksymään, vaikka mestaripilkkijä olisi sitä itsepintaisesti vaatinutkin! Eipä varmaankaan!

Osallistujille ja järjestäjille jälleen isot kiitokset hienosta tapahtumasta!

Elokuun 1. päivänä 2021

Pienriista-alueen vuokraehtojen mukainen riistakolmiolaskenta tehtiin nyt kuudennen kerran.

Jälleen sää suosi metsän kulkijoita. Kahdenkymmenen asteen lämpötila ilman sateen häivää sopi varsin hyvin laskijoiden pirtaan. Vaikka tämän kesän hilla-aika oli jo selvästi ohitse, löytyi kypsiä herkkumarjoja sieltä täältä ihan syödä asti. Ja mustikkaakin napsittiin suihin.

Vapaaehtoisia talkoolaisia löytyi tällä kertaa kiitettävästi. Kanalintuhavaintoja tehtiin ennätysmäärin. Jopa teeren ja metson lisäksi pyyt ja metsäkanatkin hätistettiin lentoon.

Kolmio kuljettiin täsmällisesti tuttua tasasivuisen kolmion sivua pitkin. Ja se onnistui jälleen loistavasti. Jos pientä horjahtelua keskiviivalta pääsi jossakin kohtaa esiintymään, sovittiin pienimuotoisesta kompassin käytön kertaushetkestä. Sitä koko porukka kannatti ja se tehtiinkin heti paikanpäällä ja neuvottavat tunnustivat sen hyvä ja tarpeellinen olleen.

Osallistujat: Jorma Koivikko, Juha Pesonen, Kaarlo Määttä, Kalle Kiviniemi, Karri Pyhtilä, Kauko Hentilä, Kimmo Keinänen (homman vetäjä ja kokoonkutsuja), Malla Keinänen, Mika Korvala, Petri Ängeslevä, Tuomas Määttä.

Samalla reissulla vielä tunnetut vesilintulaskijat Jorma ja Karri toivat ja kiinnittivät kaksi kunnostamaansa telkänpönttöä alueen puihin, ottipaikoille.

Toukokuun 23. päivänä 2021

Vuosikokouksen 2021 järjestämisestä päätettiin, ettei sitä pidetä ollenkaan tämän vuoden aikana. Perusteluna pandemian epämääräinen esiintyminen ja jäsenistön turvallisuuden takaaminen. Ensi helmikuun vuosikokouksessa sitten käsitellään poikkeuksellisesti sekä vuoden 2020 että 2021 tilit ja tapahtumat. Jäsen- ja liittymismaksujen osaltahan jatkamme viime vuoden taksoilla kuten on tiedotettukin.

Toivokaamme, että paluu normaalikäytäntöön mahdollistuisi ensi vuonna.

Maaliskuun 16.päivänä 2021

Jäsentiedotteessa Oulun Oritkarissa meren jäällä 10.4.2021 pidettäväksi ilmoitettu pilkkikilpailu on tältä keväältä peruttu koronaviruksen aiheuttaman ja Suomen Hallituksen antaman kokoontumisrajoituksen vuoksi.

Maaliskuun 16.päivänä 2020

Huomaa: Valmiuslain mukainen kokoontumiskielto estää tänä keväänä pilkkikisojemme järjestämisen.

Jäsentiedotteen mukaiset Pilkkikisat Oritkarissa 4.4.2020 siis peruttu.

Elokuun 1. päivänä 2020

Pienriista-alueen vuokraehtojen mukainen riistakolmiolaskenta tehtiin nyt viidennen kerran.

Ilma oli täysaurinkoinen, lämpötila 20:n asteen höyteillä. Syöpäläisten määrä vaihteli sen mukaan kuinka vähätuulinen tai tyyni paikka osui kohdalle. Riistahavaintoja melko niukasti, osapuilleen edellisten vuosien tapaan.

Vapaaehtoisten värväys vaati vastuuhenkilö Terholta melkoisia ponnistuksia, koska hyvin monen jäsenen kesäajan päivät tahtovat olla jo valmiiksi lukkoon lyötyinä. Kuitenkin lopulta paikalle siunaantui riittävä määrä kävelijöitä siten,että jopa yksi ihan ”särkymävarakin”.

Tässä talkooporukka: Ari Kallio, Hannu Huhtamaa, Jorma Koivikko, Juha Pesonen, Karri Pyhtilä, Kauko Hentilä, Mika Korvala, Tarja Markus, Terho Seilonen, Unto Poussu.

Muistilista syksyn 2019 metsästyksestä.

Pienriista-alueemme metsästys jatkuu näin:

Riekon ja metsähanhen sekä kauriin ollessa rauhoitettuna pyyn ja metson metsästys jatkuu 10. marraskuuta 2019 asti. Teeren osalta taas 10. joulukuuta asti.

Jänistä ja rusakkoa metsästetään entiseen tapaan helmikuun loppuun.

Muistathan varata mukaan Eräkerhomme jäsenkortti, koska Metsähallitus sitä edellyttää omavalvontansa vuoksi.

Ja saalisilmoitukset Ängeslevän Petrille (040-7038140).

Jos asiatonta käytöstä, menettelyä tai laittomuuksia kohtaat, ota yhteyttä Kimmo Keinäseen (050-5984222). 

Virkistävää kautta kaikille!

Heinäkuun 27.päivänä 2019

Pienriista-alueen vuokraehtojen mukainen riistakolmiolaskenta tehtiin nyt neljännen kerran.

Jälleen se osui helteiselle päivälle. Tyyni ilma ja lämpötila 30:n asteen höyteillä. Paidat kastuivat ja hyönteismyrkyille löytyi käyttöä, mutta valituksia ei kuulunut. Pitkä kuiva kausi teki kävelyn helpoksi myös suolla. Hillaa tosin ei juurikaan tarjolla.

Tulokset jokseenkin edellisvuosien tasoa. Yksi teeripoikue ja muutama metso sattui kohdalle.

Tässä talkooporukka: Aimo Pesonen,Juha Pesonen,Jorma Koivikko,Karri Pyhtilä,Kauko Hentilä,Petri Ängeslevä,Terho Seilonen,Teuvo Nikka,Unto Poussu.

Huhtikuun 13. päivänä 2019

Kisattiin jälleen pilkinnän jalossa taidossa meren jäällä Rajahaudassa. Se oli se sama päivä, kun Suomen Naisleijonat rökittivät Kanadan neljä-kaks mm-kisoissa ja siten suoriutuivat finaaliin. Valtteri Bottas ajoi Kiinan Grand Prixissa paalupaikalle. Ilmassa oli voittamisen tuntua!

Mutta sitä ennen tapahtui: Venäjän Turvallisuuspalvelu FSB:n entinen johtaja, duuman jäsen Nikolai Kovalev 69 menehtyi huhtikuussa Moskovassa. Hänen avustajansa, entinen KGB-agentti Sergei Shamarin 61 kuoli viisi päivää myöhemmin. Ja kuinka ollakaan, viisi kuukautta sitten menehtyi yllättäen  Venäjän sotilastiedustelu GRU:n johtaja Igor Korobov 62 pian sen jälkeen, kun presidentti Putin oli läksyttänyt häntä salamurhapaljastuksiin liittyen. 

Joissakin venäläismedioissa tapahtumille on kohoteltu kulmia ja jopa salamurhista on spekuloitu.

Mutta tapahtuiko kisassa mitään salaperäistä tai yllättävää? Kyllä tapahtuikin, katsopa tulosluetteloa ja hämmästy!

Suurin kala                     Aimo Pesonen                             hauki  1330 g  !

Naiset

1.  Anna-Liisa Matero                       1433 g

2.  Katariina Hannila                          864 g

3.  Paula Haljoki                                  31 g

4.  Seija Hentilä                                      —

Yleinen                                                         Veteraanit

1.  Kalle Kiviniemi                          2349 g        1.  Jaakko Kreus               2691 g

2.  Seppo Eskelinen                         709 g        2.  Esa Ruutikainen           2478 g

3.  Hannu Taskila                             516 g        3.  Heimo Matero                845 g

4.  Jorma Koivikko                           377 g        4.  Pertti Manninen              100 g

5.  Karri Pyhtilä                               359 g        5.  Olli Tuokkola                     —

6.  Kauko Hentilä                                —           6.  Aarno Vähäkuopus            —

7.  Aimo Pesonen                                —           7.  Matti Vuoti                        —

Ajoitus osui jälleen nappiin, leppeä puolipilvinen päivä, tuulta ei juuri nimeksikään. Kelikin aivan huippuluokkaa, tennareilla olisi pärjännyt, kun jää kuiva ja liki lumeton.

Suurimman kalan voitto aiheutti älykännyköiden kuvausrapsahtelua tovin aikaa. Aimon narraama komea hauki oli sekä painoltaan että lajiltaan harvinainen tuttavuus. Liekö ihan kisahistorian suurin?

Palkintoja oli jälleen riittävästi. Niitä olisi piisannut vaikka kahdeksallekymmenelle osallistujalle.

Kaikille kiitokset miellyttävästä tapahtumasta!

Postitelen Erä ry:n tietosuojakäytäntö. Kesäkuu 2018.

Ylläpidämme yhdistyslain edellyttämää jäsenrekisteriä.

Mukana siinä myös postiosoitteet, lisäksi puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteet niiltä, jotka ovat ne sallineet. Rekisteri pitää sisällään myös Seuran yleisavaimen haltijat.

Em. tiedot palvelevat yhteydenpitoa jäsenistöön niin kokouskutsujen kuin myös muun tiedotuksen suhteen. Nimi- ja kotipaikkakuntatieto luovutetaan pyydettäessä metsästysvuokra-alueen omistajalle eli Metsähallitukselle. Muuhun käyttöön tietoja ei käytetä.

Jäsenrekisteriä hallinnoi ja ylläpitää Seuran rekisterivastuuhenkilö. Sähköisessä muodossa se on hänellä henkilökohtaisen salasanan takana. Paperitulostetta käyttää hänen lisäkseen puheenjohtaja ja Seuran sihteeri. Tulosteita säilytetään lukituissa kaapeissa.

Henkilön tiedot poistetaan rekisteristä, kun hän eroaa/erotetaan Seurasta tai hän itse pyytää sitä rekisterin haltijalta. Edellytyksenä on, että avoimet maksut on hoidettu ja avaimet luovutettu Postitelen Erän hallintaan.

Kesäkuun 16.päivänä 2018 Korpisen varauskämpän varustetasoa nostettu.

Tv-vastaanotin vaihdettu suurempaan ja uusi puutarhakeinu hankittu. Ulkoportaat uusittu.

Keväällä 2018

tapahtui ikävä asia Hangaslammen rannassa. Vorot veivät kettingillä lukitun soutuveneemme mukanaan. Vain airot jäivät,koska olivat lukitussa saunassa. Rikosilmoitus on tehty. Toistaiseksi syyllinen ja vene karkuteillä.

Huhtikuun 14. päivänä 2018

kisattiin jälleen pilkkimestaruuksista.

Sinä päivänä Winnie Mandela haudattiin.

Edellisenä yönä Syyriassa tapahtui jälleen hirveitä. Ranska, Britannia ja Yhdysvallat katsoivat parhaaksi ampua 105 ohjusta Bashar al-Assadin ikiomiin kemiallisen sotakaluston keskittymiin ja varastoihin Damaskoksessa ja Homsissa. Alueen ehkä kokenein pommittaja Venäjä ei tykännyt siitä ollenkaan, vaikka heitä olikin informoitu, ettei henkilövahinkoja syntyisi. Eikä niitä tainnut sitten tullakaan. Liittoutuneet vakuuttivat, ettei kyse ollut kostosta, vaan ennalta ehkäisystä koskien kemiallisten aseiden käyttöä Syyriassa. Assadin hallinto kun oli vastikään ryhtynyt niiden kanssa pelaamaan.

Edellisistä tapahtumista huolimatta päivän tärkein uutinen oli kuitenkin Jari Sillanpään eilisiltana Kajaanin Kaukametsässä pitämän konsertin vajavainen lipun myynti. Oli kuulemma tyhjiä penkkejäkin. Ennen kuulumatonta! Osa yleisöstä ei tykännyt Siltsun huumepaljastuksista televisiokanavalla. Ei myöskään katumattomuudestaan; aikoi jatkaa elämäänsä entiseen malliin testosteronia puhkuvana raikulipoikana. Huh! Tosin osa ymmärsi  ja halusi tukea häntä. ”Kun se on yhtä suloinen kuin ennenkin”.

Mutta vielä suloisempi oli päivän sää. Koko kisan ajan aurinkoa ja liki tuuletonta. Lämpötila taisi lähennellä kymmentä plussaa. (Kevään lämpöennätys mitattiin jossakin Etelä-Suomessa, 16,9 astetta.)

Tässä tarkistetut tulokset.

Naiset                                                              Nuoret

1. Anna-Liisa Matero            —                        1. Netta Juujärvi   hieman särkeä

2. Seija Hentilä                   —                         2. Milla Juujärvi    vähemmän särkeä

3. Paula Haljoki                   —                         3. Kasperi Korhonen             —

Veteraanit                                                         Yleinen

1. Esa Ruutikainen                707 g                  1. Hannu Taskila                      3070 g

2. Olli Tuokkola                     234 g                  2. Juhani Kela                           485 g

3. Pertti Manninen                 203 g                  3. Karri Pyhtilä                          205 g

4. Matti Vuoti                          56 g                 4. Seppo Eskelinen                     189 g

5. Jaakko Kreus                      55 g                  5. Jorma Koivikko                      118 g

6. Heimo Matero                     51 g                  6. Kalle Kiviniemi                         81 g

7. Kauko Hentilä                      —                    7. Jari Juujärvi                            —

8. Reino Jokela                        —            

9. Jorma Pesonen                    —

Suurin kala löytyi veteraanimestari Esa Ruutikaisen pussista, ahven 235 g. Tässä lajissa kisa oli kaikkein tiukin. Vielä kolmannenkin punnituksen jälkeen hopeasijalle yltänyt Olli Tuokkolan ahven oli tasan yhtä grammaa kevyempi (234 g) kuin Esan vastaava. Siinä kriisin paikka!Tuomarineuvosto kokoontui ripeästi hätäistuntoon syntynyttä asiantilaa puimaan. Ratkaisu löytyi oitis. Päättivät lahjoittaa lohtupalkintona oivallisen keittiöveitsen Ollille ja niin tekivätkin. Siinä samassa huomattiin Tuokkolan kasvoille leviävän tavanomaisen hyväntuulisen ja reippaan ilmeen eikä minkään valtakunnan nenännyrpistelyä ollut havaittavissa. Puhumattakaan Juha Miedon hopeamitalimurjotuksesta. Vaikeuksien kautta voittoon. Prosessi pääsi jatkumaan. 

Kiertopalkintopokaalin ansaitsi Hannu Taskila ylivoimaisesti. Taisi olla jo toinen kiinnitys peräkkäin. Nyt siinä on tuomaristolla vuosi aikaa muokata säännöt siihen malliin, ettei pokaali missään nimessä pääse luiskahtamaan Taskilan kirjahyllyn koristeeksi. Eihän todellakaan ole tarkoitus Eräkerhon lahjoitella kalliita esineitä jäsenilleen, vaikka taitavia kalamiehiä olisivatkin, eihän? Edelleen johtokunnan pohdintaan: Voisiko miehen aivan kylmästi vain erottaa seurasta, kyllä syitä varmaankin löytyy? Jaa, mutta eihän se asiaa auta, kun pilkkikisat eivät edellytä jäsenyyttä! Ehdotus perutaan.

Vaikka päivä täydellisyyttä hipoikin, niin myös jobinpostia tuli. Erään jäsenemme autoa kolaroitiin parkkipaikalla kisan aikana eikä tekijästä mitään tietoa.

Toinen pähkäilyä ansaitseva asia tuli jälleen kerran eteemme. Osanottajamäärä nimittäin aika vaatimaton, se on myöntäminen. Ilmeisesti tilaisuuden markkinoinnissa meillä olisi vielä paljonkin petrattavaa. Jäsenkunnassa kyllä kovastikin potentiaalia, kunhan saisimme ”viestin läpi”, kuten poliitikot sanovat. Siinä meistä jokainen voi saada aikaan mitä melkoisesti. ”Vertaistuki” on kova sana tässäkin, koska jopa ihankin pienellä vihjeellä on mahdollista innostaa lisäporukkaa mukaan. Palkintojen määrästä ei homma ainakaan jää kiinni, koska tälläkin kertaa niitä jäi satoja jakamatta. 

Illalla vielä myönteinen tapahtuma: Kärppäläiset kiekkoilijat kötistivät HIFK:n tiukassa pudotuspeliväännössä Raksilassa. Se tapahtui kuuluisassa seitsemännessä pelissä. Pääsy finaaliin Tapparaa vastaan mahdollistui.

Huom!

Tärkeä muutos Eräkerhon pankkitilin osalta:

Pankkikonsernien rationalisoinnin seurauksena jouduimme siirtymään S-Pankista Oma Säästöpankkiin.

Uusi tilinumero on nyt: FI40 4108 0010 3394 74

Heinäkuun 29. päivä 2017

Tehtiin Seuran historian järjestyksessään toinen riistakolmiolaskenta. Ilmat jälleen kesäisen lämpimät, osin auringonpaisteisetkin. Lentävää hyönteistä kosolti liikkeellä ihan niinkuin kesään kuuluu. Kolmiolaskenta tosin töksähteli yllättäen pariin otteeseen – oranssinväristen marjamättäiden takia.

Kanalintuja havaittiin melko vähän, kokonaista poikuetta ei ollenkaan. Silti tulos hiukkasen parempi kuin vuosi sitten.

Tässä osallistujaluettelo: Aimo Pesonen, Jorma Koivikko, Juha Pesonen, Jussi Paakkari, Jyrki Seilonen, Kauko Hentilä, Karri Pyhtilä, Kimmo Keinänen, Marita Suurmaa, Terho Seilonen, Toivo Knuutila.

Innostus riistakolmiolaskentaan on huomattavasti lisääntynyt. Eräskin osallistuja saapui paikalle polkupyörällä. Kyllä! Ilmeisesti auton remonttiseisonta ei riistaveristä jahtimiestä hidastanut ja paikalle olikin päästävä keinolla millä hyvänsä. Ja sepäs se hieno asia onkin, koska vuokraisäntämme Metsähallituksen tahtoa on noudattaminen!

Ps. Loppupalaverin yhteydessä pidettiin pienimuotoinen seremonia onnittelulauluineen. Juhlakaluna, merkkipäiväänsä viettävänä tällä kertaa komeasti Seuran toiminnassa kunnostautunut, pitkäaikainen Postitelen Erän sihteeri Toivo Knuutila. Hänet taidettiinkin nimittää ihan Pääsihteeriksi! Erinäisistä syistä johtuen onnittelut nyt pari kuukautta myöhässä, mutta parempi myöhään kuin ei silloinkaan!

Kesäkuun 2017 uutinen!

Pudasjärven kaupungin jätehuolto on nyt uudistettu. Meihin se vaikutti Korpisen osalta siten, että jouduimme tekemään sopimuksen Oulun Jätehuolto Oy:n (nykyään Kiertokaari Oy) kanssa. Se mahdollistaa jätteiden omatoimisen viennin Hirvaskosken koulun lähellä sijaitsevaan aluekeräyspisteeseen, osoite Jussintie 10. Siellä on kaikille avoimet säiliöt jätepaperille, pienmetallille ja purkki/pullolasille.

Avaimella aukaistavia kontteja siellä on kolme kappaletta sekajätettä varten.

Tarvittavat avaimet löytyvät vuokrausavainnipuista ja pikkukämpästä.

Huhtikuun 8 päivä 2017

Kisattiin jälleen Postitelen Erän pilkkimestaruuksista.

Päivä haluttiin valita, koska se on Mikael Agricolan kuoleman muistopäivän (1557) ja Elias Lönnrotin syntymäpäivän (1802) sekä suomen kielen päivän aatto. Myös kunnallisvaalit vaikuttivat ajankohtaan, koska ne oli ajoitettu pilkkejä seuraavalle päivälle. Haluttiin peli selväksi ennenkuin valtuustojen mestaruuskisat puskevat päälle.

Mutta ennen kaikkea se tällättiin Suomen romanien kansallispäivälle.

Tunnettuahan on, että romanikulttuurin tärkeimmät perusarvot ovat: vanhempien ihmisten kunnioitus, yleinen häveliäisyys ja siveellisyys sekä puhtaus yleensäkin.

Näillä samoilla arvoilla toimittiin myös Rajahaudan jäillä. Tilaisuudesta puuttuivat tyystin niin muodikkaat viha- ja kaunapuheet kuin selkään puukotuksetkin. Vain kiihkeää mutta rehellistä puurtamista rinta rinnan kohti palkintopallia ja kuuluisuutta. Kyllä, sitä se oli, ja lystiä muutenkin vaikka se raskasta lie ollut! 

Jälleen kerran sää suosi tapahtumaa. Lähes pilvetöntä auringonpaistetta koko kisan ajan ja pikkupakkasta. Tosin kotaperältä puhaltava viima muistutti huhtikuun sään oikullisuudesta. Keli aivan loistava, vaikkapa nappaskengillä saattoi tepastella.

Kaikki osallistujat palkittiin.

Tässä tulosluettelo:

Naisten sarja                                               Nuoret

1. Anna-Liisa Matero          219g                    1. Emilia Pesonen

2. Paula Haljoki                  205g                    Suurin kala

3. Jaana Pesonen                                           Jorma Koivikko          321g särki

Yleinen                                                        Veteraanit

1. Juhani Kela                   1667g                   1. Esa Ruutikainen            1208g

2. Karri Pyhtilä                   741g                    2. Seppo Eskelinen           1126g

3. Hannu Taskila                 594g                   3. Aarno Vähäkuopus          682g

4. Pekka Taskila                  591g                   4. Kauko Hentilä                 341g

5. Jani Meriläinen                291g                   5. Pertti Manninen              193g

6. Jorma Koivikko                218g                   6. Pentti Kallio                    138g

7. Heimo Matero                  116g                  7. Olli Tuokkola                    49g

8. Aimo Pesonen                   —                     8. Matti Vuoti                       —

Huom!

Muistathan saalistilaston päivityksen? 

Ilmoittele Knuutilan Toivolle metsästysalueeltamme saamasi saaliit 2017-2018 -metsästyskautena (vuokranantajan vaatimus)!

Lokakuu 2016

Hangaslammen saunaan uusittiin kiuas, siinä nyt helppokäyttöinen ja turvallinen sivusäiliö.

Aloitettiin ensimmäistä kertaa Eräkerhon historiassa metsäkauriin ruokinta. Automaatti löytyy Kusiojan pistotien lähettyviltä, Klingsporinpalon puolelta.

Mikäli kauriita saadaan enemmälti houkuteltua alueelle, jopa pienimuotoinen metsästyskin lienee mahdollista toteuttaa. Muutoinhan kauris ei kuulu pienriista-alueemme sallittuihin riistaeläimiin.

Heinäkuun 23 pv 2016

Toteutettiin Eräkerhomme historian ensimmäinen riistakolmiolaskenta. Olosuhteet erinomaiset – taivas pilvetön, lämpötila helteen rajalla, paarmojen, sääskien ja muiden lentävien hyönteisten määrät ajankohdan mukaiset. Piristystä toivat metsän annit – mustikkaa ja hillaa napsittiin parempiin suihin.

Kanalintuhavaintoja kertyi melko vaatimattomasti; yksi poikue ja muutamia yksittäisiä lintuja osui kohdalle.

Mukaan tarjoutui sopivasti 9 innokasta jäsentä, nimittäin Jorma Koivikko, Jyrki Seilonen, Kauko Hentilä, Karri Pyhtilä, Kimmo Keinänen, Marita Suurmaa, Mika Korvala, Terho Seilonen ja Unto Poussu. Kenenkään ei siis tarvinnut tuosta 12km:n matkasta taittaa kuin yhden kolmion sivun verran.

”Tosin kyllä se hyvin riittikin”, kuului kommenttia. ”Kiva kokemus silti, vaikka deodorantti petti. Ensi vuonna taas mukana, jos aikataulut pelittää”. 

Kesäkuu 2016

Liitettiin pienriistavuokrasopimuksen liitteeksi ”lupa harrastaa pienpetopyyntiä myös Metsähallituksen Iin kunnan puolella sijaitsevalla lupa-alueella, poislukien Muho-ojan eteläpuoliset alueet”.

Siitä ei siis tarvitse erillistä maksua suorittaa, vaan se kuuluu  nyt Eräkerholaisten ”luontaisetuihin”.

Toukokuun 10 pv 2016

Korpisen tonttia raivattu tavoitteena saada järvi paremmin näkyviin. Kaivo tyhjennetty ja putsattu. Siivous ulotettu koko tontin osalle. Peräkärrykuormallinen romua ja palamatonta jätettä kuskattu kierrätykseen. Palava tavara – mukaan lukien vanha puuvene – poltettiin nuotiossa.

Toivottavasti palamaton jäte vastedes poistuu paikalta samalla kyydillä kuin on tullutkin. 

Toukokuun 4 pv 2016

Metsästysaluevuokrasopimuksen nojalla Eräkerhollamme on velvollisuus ilmoittaa havaituista metsästyslain rikkomuksista, luvattomasta metsästyksestä ja mahdollisesta vahingonteosta pikimmiten Metsähallitukselle.

Yhteyshenkilöksi valittiin Kimmo Keinänen p. 050-598 4222. Näissä asioissa hänen puoleensa voivat jäsenemme luottamuksella kääntyä.

Edelleen uuden metsästysaluesopimuksen mukaisesti olemme velvoitettuja perustamaan riistakolmion ja suorittamaan ns.kesälaskenta. Vastuuhenkilönä on Jyrki Seilonen (jyrki@seilonen.com p. 044-9755278).

Kesälaskentaa suorittamaan (v.2017) ilmoittaudutaan Jyrkille.

Huhtikuun 9 pv 2016

Venäjän presidentti Vladimir Putin ei liittynyt Postitelen Erä r.y:n pilkkikisasuojelijaksi, mutta ilmeni, että hän oli perustanut pienimuotoisen kansalliskaartin eli Natsgvardijan terrorismia torjumaan ja miksei myös mahdollisia mielenosoituksia estämään. Ne kun molemmat ovat hyvin perusteltuja syitä kasata suoraan presidentin ohjaukseen 400000:n miehen ja lukuisten tankkien ja muiden väkivaltavehkeiden sisältämä sotilasyksikkö. Johtajaksi tuli sisäministeriön komentaja Viktor Zolotov, hieno mies kai hänkin, koska presidentin koulukaveriporukoista peräisin.

Aivan yhtä railakasta päätöksentekoa ei pääministeri Dmitri Medvedev harrastanut. Sen sijaan hän antoi hyvin rauhanomaisen ja mieliä rauhoittavan lausunnon luvatessaan myydä aseita sekä Armenialle että Adzerbaidzhanille. Nehän ovat nyt viikon verran tapella jutistaneet keskenään Vuoristo-Karabah keppihevosenaan. ”Joku muu ne olis kummiski niille myyneet!” lausui hän isänmaallisesti.

Mutta miten suu pantiin Arvoisan Eräkerhon pilkkimestaruuskisoissa? Piisasiko hymyä koko päiväksi?

Tulokset tässä.

Naisten sarja                                              Nuoret

1. Pirjo Juujärvi   yks nyky                                1. Netta Juujärvi    121g

2. Hanne Juujärvi                                             2. Milla Juujärvi

Yleinen                                                           2. Noel Juujärvi

1. Hannu Taskila   1305g                                   2. Niko Juujärvi

2. Jari Juujärvi        680g                                  2. Iida Pesonen

3. Karri Pyhtilä        555g                                  2. Elli Pesonen 

4. Jorma Koivikko    390g                               Veteraanit

5. Aimo Pesonen     314g                                  1. Pertti Manninen   620g

6. Seppo Eskelinen  260g                                  2. Matti Vuoti            80g

7. Juhani Kela          210g                                  3. Aarno Vähäkuopus                                   

8. Juha Pesonen      145g                                   3. Kyösti Juujärvi

9. Toivo Knuutila      101g                                  3. Jorma Pesonen  

Suurin kala                                                      3. Kauko Hentilä

Hannu Taskila          357g  ahven  

Yleisen sarjan ylivoimainen voittaja Hannu Taskila sai kiinnityksen Pokaaliin ja samalla kunnian kaiverruttaa omalla kustannuksellaan siihen nimikirjaimensa. Eräkerho taputtaa.

Kisan ajoitus osui niin nappiin, kuin kuvitella voisi. Saimme aurinkoa pilvettömältä taivaalta koko päivän. Vain vieno, verkkainen länsituuli pyyhkäisi mahdollisen hikipisaran yrittäjän otsalta. Kerrassa huikeat olosuhteet. Oltiin porukalla sitä mieltä, ettei ”elämän kuuna päivänä Rajahauassa tämmöstä!”

Myös keli loistava. Jopa kesäkengissä olisi voinut tepastella. Liukkautta sen sijaan oli aivan tarpeeksi. Tiettävästi pahoja kaatumisia ei sentään sattunut.

Huomionarvoista – ja myönteistä sellaista oli havaita nuorison voimakas esiintulo. Lukumäärä suorastaan pärskähtämällä kasvoi. Tosin myös koko osallistujamäärä kasusi uuteen ennätykseensä tällä kisapaikalla. Hyvä niin. Eipä näytä ukkoutuminen meitä hätyyttävän.

Palkintopöytä jälleen notkui runsauttaan. (Ohhoh, oliko siellä tosiaan pöytä…?)Se aiheutti hauskoja yllätyksiä. Eräskin tuoreehko jäsen, nimittäin Matti Vuoti (nimi muutettu) koki niin voimakkaan tunne-elämyksen kuultuaan, että sijoittui kisassa todella upeasti, että oli kaatua niin kutsutusti persieelleen. Siitä toinnuttuaan hän kohta asteli 2000kg:n hallinosturin kanssa pakettiautoonsa. Väittävät, että suu olisi ollut hymyssä vielä Haukiputaan liikenneympyrässä asti!

Vastaavan koki myös Pirjo Juujärvi (nimi ehdottomasti muutettu). Hän tosin oli kaatumaisillaan pyllylleen. Toinnuttuaan hän kopaisi syliinsä kymmenen vuoden ompelutarvikesetit lankarullineen päivineen. Olipa se kaunista katseltavaa.

Järjestyskomitea hoiti jälleen hommansa tyylillä. Sekä tuomariston puheenjohtaja Eskelinen että toiminnanjohtaja, palkintovastaava Koivikko olivat jälleen selvin päin koko pitkän päivän. Kiitos!

Maaliskuu 2016

Korpisen kiinteistöhuoltoa on vahvistettu nimittämällä tehtävään Toivo Knuutilan lisäksi Marita Suurmaan. Molempien osoitetiedot kohdassa Palvelut/Korpinen/toiveet ja terveiset.

Syksy 2015

Sähköt Hangaslammen kämpälle?

Kyllä – vaikka yllättävältä kuulostaakin – totta silti. Seilosen Terhon johtama tiimi sai sen aikaan aurinkokenno/akku-menetelmällä. Nyt kännyköitä voi ladata ja valaistustakin löytyy.

Maaliskuun 28 pv 2015

Jemenin presidentti Abdrabuh Mansur Hadi tiedotti Saudi-Arabian Riadista, ettei palaa kotimaahansa ennenkuin huthiporukkaa on kuritettu tarpeeksi. Kapinallisten tukikohtia on tähän mennessä jo pommitettu kolmatta päivää arabiliittouman toimesta.

Samaan aikaan toisaalla.

Kazakstanista laukaistu Sojuz-avaruusalus telakoitui ISS-asemaan. Mukana matkustivat Gennady Padalka, Mihail Kornienko ja Scott Kelly. Kaksi viimeksimainittua aikovat viettää asemalla vuoden ja Kellyn identtinen kaksoisveli Mark toimii verrokkina tutkittaessa avaruusasumisen fysiologisia vaikutuksia.

Neljäsataa kilometriä alempana

joutui myös fyysinen kestävyys lujille, kun Postitelen Erän pilkkimestaruuksista oteltiin. Olosuhteet olivat lähes ekstriimiä, kun taivaalta puski vettä ja räntää katkeamatta koko kisan ajan! Lämpötila pari astetta plussalla ja melko navakka tuuli Tukholman puolesta. Karaistunut porukka ei siitä huolimatta halunnut kilpailuaikaa lyhentää, vaan sinnitteli läpimärkänä katkeran suloiseen loppuun asti.

Tulokset

Naisten sarja                                             Yleinen

– ei osallistujia                                              1. Karri Pyhtilä                 2652 g

Nuoret                                                         2. Jorma Koivikko               904 g

1. Emilia Pesonen               36 g                    3. Joni Meriläinen               291 g

Veteraanit                                                   4. Juha Pesonen                 137 g

1. Toivo Knuutila            1650 g                     5. Seppo Eskelinen               72 g

2. Jaakko Kreus               522 g                     6. Hannu Taskila                   53 g

3. Olli Tuokkola                     –                       7. Aimo Pesonen                   –

4. Esa Ruutikainen               –                        7. Kauko Hentilä                    –

Suurin kala

Kauko Hentilä (särki)          274 g

Uuden uutukaisen pokaalin sai vuodeksi haltuunsa Karri.

Vaikka luonnon uhmaaminen voimaa antoikin ja toinen toistaan tukien päivästä selvittiin, ei tapaturmilta täysin vältytty. Eräs Hannu (nimi muutettu) esimerkiksi niukautti selkänsä nopean siiman(ja kalan) vetäisyn yllättämänä.

Edelleen nimimerkki ”Empun” kampaus koki perusteellisen lätsähdyksen, vaikka suojaa antoi sekä paksu pipo että sadehuppu. 

Johtokunta tuntee vastuunsa ja harkitsee särkypulverilähetyksen postittamista ”Hannulle” pikimmiten ja pääsiäiskortti menköön samassa paketissa. (Muuten: Onkohan kellään enää tallessa 50-luvun Pervitiiniä?Sen tarve olisi nyt!)

Edelleen ”Empun” tapauksessa päätettiin harkita kampaamo-ostokortin lähettämistä, koska emme tiedä löytyisikö kotoa asian vaatimaa hiustenlaittotaitoa.

2014 -vuoden tärkeimmät kiinteistötäydennykset.

Hangaslammen kämpän uusi pirttikalusto (pöytä, penkit, rahit ja seinähyllykkö).

Korpisen erillisvuokrattavan (ison) kämpän uusi televisiovastaanotin.

Maaliskuun 29 pv 2014

Krimin tataarit järjestivät hätäkongressin historiallisessa Bahtshisarain kaupungissa. Siihen oli vaikuttimena Venäjän parin viikon takainen niemimaan valtaus. Tataarijohtaja Refat Tshubarovin johdolla he vaativat itsehallintoa, josta venäläisvaikutus loistaisi poissaolollaan.

Sen sijaan V.Putinin entinen avustaja Andrei Illianorov arveli vastaavan vaikutuksen tulevan koskemaan myös Postitelen Erä r.y:tä, ”Putin nappaa myös Suomen ennen pitkää, ellei häntä ajoissa pysäytetä!”.

Pilkkikansaa pysäytys ei koskenut ja mestaruudet ratkottiinkin vakiintuneeseen rentoon ja rauhanomaiseen tapaansa. Ydinaseettomaksi yhdistykseksi ei sentään julistauduttu.

”Talvettoman” talven vuoksi tilaisuus aikaistettiin parilla viikolla. Kenties se verotti jonkin verran osallistujamäärää, vaikka julkiset liikennevälineet toimivatkin normaalisti. Toisaalta Hornetit olivat nekin haravoineet Suomen ilmatilaa niin tiuhaan tahtiin jo viikkosotalla, että epäiltiin löpöstäkin nuusaa tulevan.

Ilma oli aurinkoisen loistava ja keli verraton. Jäällä tuuman verran kovaa lunta ja tuulikin vain kohtalainen.

Tulokset tässä.

Yleinen                                                              Ladyt

1. Seppo Eskelinen            742g                         1. Paula Haljoki              88g

2. Ari Kallio                       465g                           Veteraanit

3. Hannu Taskila                324g                         1. Esa Ruutikainen      2707g

4. Karri Pyhtilä                   115g                         2. Jaakko Kreus           491g

5. Jorma Koivikko                 40g                         3. Pertti Manninen       388g

6. Aimo Pesonen                   –                             4. Toivo Knuutila          163g

Suurin kala                                                       5. Lauri Saviluoto         107g

Seppo Eskelinen (ahven)     242g                         6. Kauko Hentilä(2tärppiä) –

                                                                         7. Aarno Vähäkuopus        –

Kiertopalkinnon vei kotiinsa ikiajoiksi mestaripilkkijä Esa Ruutikainen. 

Maaliskuun 17 ja 19 pv 2014

Pidettiin perhokalastuksen opastustilaisuudet asiasta kiinnostuneille.

Aihe nousi esille vuosikokouksessa. Tilat löytyivät Oulun POKista ja kurssin veti Aarno Vähäkuopus. Osanottajia kertyi tusinan verran.

Laaja aihe tuli käsitellyksi pikavauhdilla joskin mieleenpainuvasti. Mikäli näet tarvetta uusintaan tai syventävämpään perehtymiseen, ota toki yhteyttä, jatkokurssi on hyvinkin mahdollinen.

Kiitokset kaikille, myös osanottajille!

Huhtikuun 20 pv 2013

italialaiset valitsivat presidentikseen uudelle kaudelle Giorgio Napolitanon 87v. Pilkkikisaajien keski-ikä sen sijaan jäi huomattavasti alemmaksi. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö palasi pari päivää aiemmin Kazakstanista, muttei ilmeisesti matkaväsymyksen vuoksi saapunut pilkkikisan lähtöviivalle. Hänhän kävi neuvotteluja mm. kahdenvälisistä suhteista presidentti Nursultan Nazarbajevin sekä ihmisoikeuskomission puheenjohtajan Kuanysh Sultanovin kanssa. Uskomme, että hän otti esille myös seuraavan vuoden PTErä- kisasuojelijan roolin, koska Nursultan lienee varsin hieno mies hänkin. Tätä kirjoitettaessa lopputulos on vielä hämärän peitossa.

Nuoret                                                               Ladyt

1. Kalle Kiviniemi 146g                                       1. Sinikka Jääskelä 257g

Yleinen                                                             2. Seija Hentilä

1. Seppo Eskelinen 604g                                   2. Tuula Jokela

2. Jorma Koivikko 325g                                       Veteraanit

3. Jani Meriläinen 267g                                       1. Esa Ruutikainen 1293g

4. Hannu Taskila 240g                                         2. Aarno Vähäkuopus

5. Karri Pyhtilä 90g                                              2. Kauko Hentilä

6. Juhani Kela 33g                                               2. Pentti Kallio

7. Kari Kallio                                                        2. Reino Jokela

Suurin kala                                                        2. Toivo Knuutila

Karri Pyhtilä 229g särki

Aamu alkoi lumi- ,räntä- ja vesisateella. Onneksi sää poudistui, mutta kova pohjoistuuli (ehkä13m/s) vaati veronsa. Paikoitellen vettä jo jäällä, liikkuminen silti helppoa, koska lunta ei ollenkaan. Kisa-aikaa lyhennettiin tunnilla kovan tuulen takia.

Huhtikuun 21 pv 2012

oli päivä, jolloin punnittiin – vuoden kestävän harjoittelun päätteeksi – kalavainuisten pilkki-ihmisten veriarvot. Ei ollut lökäpöksyjen hommaa se. Taivas antoi räntää ja vettä riittävästi lämpötilan pyöriessä asteen – pari plussalla.

Samana päivänä Venäjän ulkoministeriö tuomitsi voimakkaalla tavalla tutkija Seppo Knuuttilan toimet Kingisepissä Luga-joella. Pilkkikisassa tuomiovaltaa käyttivät ylituomarit Koivikko ja Eskelinen.

Mutta miten kävi meidän Toivo Knuutilallemme? Oli muuten ainut porukasta, jolla oma nuotio mukana. Katso tulosluetteloa, sieltä sekin selviää!

Yleinen                                                            Ladyt                                                    

1. Hannu Taskila     1284g                                1. Sinikka Jääskelä  413g

2. Seppo Eskelinen   517g                                2. Paula Haljoki        60g

3. Janne Pohjola       391g                                3. Seija Hentilä         —

4. Karri Pyhtilä         121g                                 Nuoret

5. Juha Pesonen        99g                                1. Emma Pesonen     12g

6. Jorma Koivikko      32g                                2. Emilia Pesonen      —

7. Aimo Pesonen        —

Veteraanit                                                       Suurin kala

1. Esa Ruutikainen     784g                              Hannu Taskila 268g (särki)

2. Jaakko Kreus         711g

3. Toivo Knuutila          36g

4. Aarno  Vähäkuopus  15g

5. Kauko Hentilä           —

6. Jorma Pesonen         —                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

Huhtikuun 16 pv 2011 Rajahauta

Valtioneuvosto – pääministeri Mari Kiviniemen johdolla –  asettui tiukan paikan eteen joutuessaan päättämään eduskuntavaalien ajankohdasta siten, etteivät ne mene päällekkäin  Postitelen Erä r.y:n pilkkikisojen kanssa. Tarvittava yksimielisyys syntyi ja vaalit ajoitettiin seuraavalle päivälle. Kansakunta suorastaan syvähuokaisi.

Aurinkoinen mutta tuulinen päivä (+4C) houkutti paikalle täsmälleen yhtä sankan joukon kuin edellisenäkin vuonna. Suosio siis valtava muttei ennennäkemätön.

Tulokset

Yleinen kuninkuussarja                                Leidimestaruussarja

1. Jani Meriläinen 695g                                    1. Seija Hentilä 103g

2. Karri Pyhtilä 643g                                        2. Riitta Jokela

3. Hannu Taskila 540g                                     2. Milla Korhonen

4. Seppo Eskelinen 307g   

5. Toivo Knuutila 260g                                   Veteraanimestaruussarja

6. Jorma Koivikko                                           1. Olli Tuokkola    206g

6. Arto Jokela                                                 2. Pentti Kallio     111g

                                                                      3. Jaakko Kreus     83g

Suurin kala – mestaruussarja                       4. Kauko Hentilä

Toivo Knuutila 194g ahven                            4. Aarno Vähäkuopus

Nuorisomestaruussarja                    Huom! Osalla kilpailijoista puuttuu gramma-

1. Niklas Inkala                                   määrä. Se johtuu punnitusongelmista (painot

1. Akseli Korhonen                              olivat niin tarkalleen samat, ettei eroa onnis-

1. Konsta Korhonen                            tuttu saamaan näkyville!).

Mainittakoon, että Helsingin Sanomien törkeä kisahäirintä sai aikaan yhden uhrin. Kyseessä pitkäaikainen kisaosanottaja Juha Pesonen. Lehti venytti aviisinsa toimitusta Kelpo Kuljetukseen siten, että lähes varma arvopalkinnonsaaja myöhästyi kisasta ja koki siten huomattavat taloudelliset vahingot. Samalla kun paheksumme Hesarin alhaista menettelyä, toivomme hartaasti uhrin toipuvan henkisesti entiselle positiiviselle tasolleen.

Postitelen Erä r.y. harkitsee Sanoma Oy:n vetämistä oikeuteen ja toivoo, että kaikki jäsenet kieltäytyisivät lukemasta Helsingin Sanomia – toisten olkapäiden ylitse ainakin.

Huhtikuun 17 pv 2010                  

Perinteiset pilkkimestaruuskisat Rajahaudassa Oulussa.

Osanottajia oli enemmän kuin viime vuonna, vaikka Eyjafjallajökullin tulivuoren purkautuminen estikin ulkomaisen lentoliikenteen ja siten aiheutti melkoisen yllätyksen järjestäjille.

Onneksi kotimaisen porukan aktiivisuus nosti tapahtuman arvoiselleen tasolle. Osasyynä lienee ollut myös aurinkoinen sää. Lämpötila huiteli asteen verran pakkasen puolella ja liikkuminen hankisella jäällä oli helppoa. 

Olennaista tämän vuoden tulostasolle oli vaihtelevuus ja kultamitalistien ylivoimaisuus. (Poikkeuksena suurimman kalan sarja, siinä taisto oli hirveän tasaväkinen). Esimerkiksi yleisen sarjan voittajan tulos 700g (Jorma Koivikko) ja naisten sarjan voittajan (Sinikka Jääskelä) 200g ovat molemmat kirkkaasti omilla sataluvuillaan kilpakavereihinsa nähden. Sama voidaan sanoa veteraanisarjan voittajasta Esa Ruutikaisesta,  hänen saaliinsa oli 430g.  

Sitävastoin useammassakin sarjassa oli puhtaan nollan yrittäjiä. Pelkästä reikien kairaamisesta ei tänä vuonna jaettu erillisiä kulta-, hopea- eikä pronssimitaleita, mutta kaikille riitti toki tavarapalkintoja.

Taitaapa olla edelleen niin, ettei ahkerakaan puurtaja taitoharrastajaa ohita!

Tulokset

Yleinen sarja                                            Naiset

1.  Jorma Koivikko                                     1.  Sinikka Jääskelä

2.  Karri Pyhtilä                                          2.  Seija Hentilä

3.  Jari Juujärvi                                          3.  Milla Korhonen          

4.  Seppo Eskelinen

5.  Jani Meriläinen                                     Veteraanit

6.  Toivo Knuutila                                      1.  Esa Ruutikainen

7.  Hannu Taskila                                      2.  Jaakko Kreus

8.  Kauko Hentilä                                      3.  Aarno Vähäkuopus

9.  Juha Pesonen                                      4.  Olli Tuokkola

10. Pasi Korhonen

Nuoret                                                      Suurin kala

1.  Akseli Korhonen                                  (Tässä sarjassa kelpaavat kaikki kalat)

2.  Konsta Korhonen                                 1.  Sinikka Jääskelä     180g ahven

                                                                1.  Aarno Vähäkuopus  180g särki

                                                               1.  Jorma Koivikko        180g ahven

Suurimman saaliin kiertopalkinnon sai haltuunsa Jorma Koivikko.

Kaiken kaikkiaan ahventa vedettiin meren uumenista 3,03 kg ja särkikalat vielä päälle.

Kisapäivää pidettiin yleisesti varsin onnistuneena ja etenkin palkintojen runsaus ja laatutaso sai monen suun muikeaksi.

Ylituomareina ja puuhamiehinä toimivat kalastusvastaavat Jorma Koivikko ja Seppo Eskelinen. Heidän toimintaansa kuvasi parhaiten erään osallistujan miete:”En juurikaan hoksannut kotiinpäin vetoa  tai sitte ne teki sen sillai salamyhkäsesti”.

Lokakuun 8 pv 2009

Korkean tason palkitseminen Eräkerhomme jäsenelle!

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos ja Metsästäjäin Keskusjärjestö ovat halunneet palkita pitkäaikaisimmat vesilintulaskijat arvokkaasta työstään pohjoisen riistavaran parissa.

Jorma Koivikolle on myönnetty hihamerkki.

Kyseessä on piakkoin kolmekymmentä vuotta jatkunut vuosittainen vesilintulaskenta, jota Koivikko on tehnyt Vuornoksen alueella Yli-Iissä. Se liittyy em. instanssien ja  Luonnontieteellisen keskusmuseon yhteishankkeeseen, jolla pohjoisen vesilintukantojen poikastuottoa ja -menestystä havainnoidaan ja raportoidaan. Aineiston tuloksia hyödyntää koko Eurooppa.

Ohessa siteeraus saatekirjeestä (29.1.2009):

..”Tämä sinänsä vaatimaton mutta ulkonaisesti näkyvä tunnus konkretisoi sitä luottamusta ja arvonantoa, jota tutkimus ja järjestöt tuntevat pitkäaikaista avustajaa kohtaan.”

Arvokkaasta työstänne kiittäen

Vesa Ruusila                                                Jari Pigg

Tutkimusjohtaja                                           Toiminnanjohtaja

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos          Metsästäjäin Keskusjärjestö

Jorma Koivikko on Postitelen Erän pitkäaikainen jäsen. Hän on toiminut kalastusasioiden vastuuhenkilönä vuosikymmeniä samoin kuin johtokunnan varsinaisena jäsenenäkin. Myös hirviporukassa hän on yksi kokeneimmista.

 Kesäkuun 27 pv 2009

Kiinnostavaa tietoa Korpisen kylästä ja sen historiasta löydät osoitteesta: http://www.korpinen.org/

 Kesäkuun 1 pv 2009

Korpisen varauskämpän viihtymistasoa nostettu huimasti 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi! Entinen tähtiluokitus nyt romukoppaan, sillä AV-laitelisäykset varsin merkittäviä. Katso tarkemmin Palvelut/ Korpinen/ Vanha Puoli (eli varauskämppä) -osio.

 Huhtikuun 18 pv 2009

Perinteiset pilkkimestaruuskisat Oulun Rajahaudassa

Jouduttiin tällä kertaa pitämään oululaisvoimin, koska kajaanilaiset eivät saaneet joukkuetta kasaan. Emme siis päässeet heitä rökittämään.

Noudatettiin yhden tuomarin järjestelmää. Jorma Koivikko tuomitsi ja armahti yksinään, kun Seppo Eskelinen oli estynyt saapumasta.

Kilpailuaikaa lyhennettiin tunnilla, kun aurinkovoiteiden suojakertoimet eivät olleet säähän nähden riittävät (pilvetöntä, -3C). Esteetön auringonpaiste ja kova pohjoistuuli saivat posket kivasti punoittamaan ja hyvä niin.

Yleisömäärä jäi nyt alle sadan. Myös Rajahaudan parkkipaikat riittivät sikseenkin hyvin.

Ohessa tulosluettelot. Palvelintilan ja tietokoneen väli- sekä takamuistin kalleuden takia tähän merkataan nyt vain yleisen sarjan 6 parasta ja muista vain voittajat. Tottapahan muu porukka itse muistaa montako ahvenen körilästä on jäälle repinyt.