Seuran palvelut

Korpinen

Kuva risteyksestä saavuttaessa Malisensuontien suunnalta. Oikealla Pudasjärvi, vasemmalla
Kainuu.

Linkki Google street view näkymään risteyksestä saavuttaessa Pudasjärveltä päin: https://goo.gl/maps/AdGzwZGX4WvyFiad9

Tämä Eräkerhon omistama vapaa-ajanviettopaikka löytyy Pudasjärven Korpisen syrjäkylästä (Malisensuontie 737  93350 Jaurakkajärvi). Pihasta avautuu näkymä Holapanlahdelle ja läheinen Poikavaara hallitsee komeaa maisemaa. Alue on Korpijokea ja Ii-joen vesistöä.

Rantatontilla on kolme rakennusta: ”Vanha Puoli”, ”Uusi Puoli” ja rantasaunarakennus. Lisäksi pihassa liiteri, maakellari ja käsipumpulla varustettu kaivo.

Rannassa on soutuvene.

 Uusi Puoli 

– on kaikkien jäsenten yleisessä käytössä ja sinne voi mennä varaamatta omilla kerhon yleisavaimilla milloin hyvänsä.  Ainut rajoitus on mahdollinen muun väen määrä.

– on pyöröhirrestä salvettu pienehkö kämppä, jossa yksi huone ja keittokomero.

– vuodepaikkoja on 4 (kerrossänky ja levitettävä laveri).

– sähköt, jääkaappi, sähköhella, mikrouuni, astiasto, vuodevaatteet (ei lakanoita).

– kamiinalämmitys

Yöpymismaksun voit ensisijaisesti maksaa suoraan… Postitelen Erä r.y:n tilille FI40 4108 0010 3394 74. Viestikenttään: ”Korpinen uusi puoli, oma nimi”.

…tai vaihtoehtoisesti (Postitelen Erä r.y. jäsenet 5€ / yö muut 10€ / yö (jäsenen seurassa), voi kätevästi suorittaa seinällä olevaan lippaaseen.

Jos sattumoisin et muistanut varata käteistä, myös MobilePay onnistuu 0407038140, viestikenttään samat tiedot kuin maksettaessa pankkiin: “Korpinen, oma nimi”.

Yyöpymismaksun voit suorittaa myös kämpän seinällä olevaan lippaaseen.

Siihen saa laittaa niin ylijäävät kolikot kuin kahisevatkin ilman ylärajaa. Toinen tärkeä velvollisuus on nimen kirjoittaminen mökkikirjaan.

Vanha Puoli

– on erikseen varattava rakennus, johon muilla kuin avaimen noutaneilla, ei ole asiaa.

– varataan numerosta 040-7038140. Puhelu menee Petri Ängeslevälle  Menninkäisentie 8 B 24,  90550 Oulu.

 Avaimet luovutetaan vain maksettua pankkikuittia vastaan. Siitä on ilmettävä nimen ja summan lisäksi ne päivät, jolta se on suoritettu. Tili on OmaSp FI40 4108 0010 3394 74. Käteisrahaa ei siis käsitellä ollenkaan. Palvelu toimii silloin, kun Petri on tavattavissa.

– vuorokausimaksu on 30€. 

– käyttövuorokausi vaihtuu klo 18.

– asuntovaunun/-auton tuonnista tontille on sovittava erikseen.

– kämppä on valoisa, sisältä paneloitu, yhden huoneen punainen mökki, jossa eteinen, nukkuma-alkovi ja tupakeittiö.

– vuodepaikkoja 7.

– sähköt, jääkaappi, sähköhella, mikrouuni, astiasto, vuodevaatteet (ei lakanoita, ei talous- ja vessapaperia)

-televisio (uusittu kesällä 2018)

– kamiinalämmitys

Yleistä

Saunarakennus

– on kaikkien käytettävissä

– sen yhteydessä on lämmittämätön saunakamari, jossa 4 vuodetta.

Siivous

– edullisen hintatason säilyttämiseksi paras konsti on omatoimisuus! Siihen uskomme. Olkoon periaatteena vanha kämppäsääntö ”siistimpää lähtiessä kuin tullessa”. Haluathan myös seuraavan asukkaan saapuvan paikkaan, jossa tilat siistinä, tiskit tiskattuna, vuodevaatteet tomutettuna? Polttopuuta tilalle kannettuna, veneet ja muut vempeleet hoidettuna? Anna niin myös tapahtua. Pienimuotoinen paikkojen kohennustalkoilukaan ei toki ole kiellettyä, jos siltä tuntuu.

Jätehuolto

– kuivakäymälä pihassa

– Eräkerho on tehnyt (pakollisen) jätehuoltosopimuksen Kiertokaari Oy:n kanssa. Sen mukaisesti kiinteistön jätteet voi viedä aluekeräyspisteeseen, joka on Hirvaskosken koulun lähellä, Jussintie 10:ssä. Siellä on erilliset säiliöt jätepaperille, pienmetallille ja purkki/lasipulloille. Sekajätteet laitetaan lukollisiin säiliöihin. Niitä on kolme. Vuokrausavainnipussa on niihin sopiva avain samoin kuin myös pikkukämpän nipussa.

Entinen käytäntö eli – jätteet, joita ei paikalla polteta, kuljetetaan lomapaikasta pois – on edelleen hyvä nyrkkisääntö, koska päivittäistä huoltoa ei tietenkään kannata sinne asti järjestää.

– ota huomioon, että kämpät eivät ole hotellitasoisia, vaan lähinnä ”erähenkisiä”, eikä tarpeistoon kuulu talous- eikä wc-paperit.

Auraus

-tilataan omatoimisesti (Heikki Putula 045-1119821) mieluimmin viikkoa aikaisemmin. Eräkerho maksaa aurauksen. Talvikäytön vähäisyydestä johtuen tietä ei pidetä jatkuvasti lumettomana ja senvuoksi asia kannattaa aina Putulalta tarkistaa.

Kalastusluvat

Helpointa Oulusta tullessa on pysähtyä Pudasjärven Nesteellä,

Pietarilantie 46, 93100 Pudasjärvi.

Huoltoasema on avoinna ympäri vuorokauden ja kysyttäessä kalastuslupia Korpisenperälle saat kassalta luvat sekä käteisellä, että kortilla.

Voit ostaa luvat myös matkan varrelta osoitteesta Puolangantie 3375. Paikka sijaitsee noin 34 km Kuusamontieltä Puolangalle päin. Jos olet ajanut Malisensuontie risteykseen palaa takaisin n.100m. Tien vieressä viitta ”Kalastusluvat”. Voit jo mökille lähtiessä tiedustella onko luvanmyyjä paikalla: Jorma Alatalo p. 050-3475555.

Kolmas paikka, joka on hyvin lähellä kämppää on Malisensuontien varressa. Kämpästä toinen talo koilliseen oikealla puolen tietä. Siinä viitta: Ylilehto Kalastuslupia. Linkki Google Street view näkymään: https://goo.gl/maps/e6Dwqqk8mcoqskD56

– kannattaa mainita, että kerho on yksi vesialueen omistajista ja maksut ovatkin muita edullisempia.

Tarkempaa tietoa kalastosta ja säännöstöstä:

Korpisenperän vesien osakaskunta (iijoenvesilla.fi)

Uutta luvissa kausi 2021 (alkaen loppukesä 2020). Nyt lupa on ns. kausilupa, ei pelkkä kalastuslupa vaan oikeuttaa samalla luvalla kalastamaan, ravustamaan sekä metsästämään näiden henkilöiden osalta joilla on voimassa oleva metsästyskortti.

Tarkemmat tiedot koskien metsästyksen lupaehtoja osakaskunnan puheenjohtajalta!

Toiveet ja terveiset

…on paras osoittaa Korpisen osalta Petri Ängeslevälle. Hän toimii linkkinä käyttäjien ja Seuran johdon välillä kiinteistöhuollon koordinaattorina.

Yhteystiedot: Petri Ängeslevä p. 040-7038140

                       sähköposti   petri.angesleva(at)pp.inet.fi

                       os. Menninkäisentie  8 B 24, 90550 Oulu.

Ota epäilemättä yhteyttä, oli kyse mistä tahansa – vaikkapa kiitoksista.

Mielenkiintoista tietoa Korpisen kylästä ja sen historiasta löytyy osoitteesta http://www.korpinen.org/