Seuran palvelut

Hangaslampi

Yli-Iissä, Hangaslammenkankaassa seistä töröttää Metsähallituksen vanha savottakämppä. Se on suojeltu kulttuurisesti merkittävänä rakennuksena. Eikä syyttä, edustaahan se sodanjälkeistä savottakulttuuria asiallisimmillaan. Lukemattomat ovat ne tukkikuormat, jotka alueen metsistä on ihmistenilmoille hevospelissä toimitettu. Monet hikiset hevos- ja tekomiehet on kämpästä yösijan saaneet.

Pihaan ei pääse autotietä pitkin puolta kilometriä lähemmäksi. Eikä ole syytäkään päästä; pysyypähän talo parhaiten ”kopillaan”.

Kämpän entinen käyttö on menneisyyttä ja ollut sitä jo kauan.

Postitelen Erä ry:llä on ollut ilo toimia kämpän vuokraajana jo monta kymmentä vuotta. Eikä tilanne näytä pahalta jatkossakaan, Metsähallituksesta vakuutetaan, että käytäntö jatkuu.

Itse kämpässä on ”terävän pään” (kolme huonetta, yhteensä 8 petipaikkaa) lisäksi valtava ”miehistöpuoli”, jossa tilaa kymmenille. Kaikki tilat lämpiävät kamiinoilla. Liiterissä on polttopuuta riittävästi.

Valaistus ja keittäminen hoituvat nestekaasulla.

Hangaslammen rakennukset ovat jäsenien – ja vain jäsenien vapaassa käytössä ympäri vuoden. Erämaan rauhaa kuuntelevat, puolukka-, hilla- tai karpalomailla viihtyvät, suunnatkaa Hangaslammelle!

Rannan soutuveneellä voi pyörähtää Hangaslammella vaikkapa maiseman takia tai peräti kalastustarkoituksessa. Onkipaikkoja kyllä löytyy.

Seuran oma rantasauna odottaa lämmittäjäänsä.

Yöpymismaksun voit ensisijaisesti maksaa suoraan… Postitelen Erä r.y:n tilille FI40 4108 0010 3394 74. Viestikenttään: ”Hangaslampi, oma nimi”.

…tai vaihtoehtoisesti (Postitelen Erä r.y. jäsenet 5€ / yö muut 10€ / yö (jäsenen seurassa), voi kätevästi suorittaa seinällä olevaan lippaaseen.

Jos sattumoisin et muistanut varata käteistä, myös MobilePay onnistuu 0407038140, viestikenttään samat tiedot kuin maksettaessa pankkiin: ”Hangaslampi, oma nimi”.

Majoitusmaksujen lisäksi asiaan kuuluu oman nimen kirjoittaminen vieraskirjaan.

Kämppää on koetettu pitää siistissä kunnossa väliin talkoillenkin. Tarpeistoa on uusittu varojen sallimissa puitteissa. Vuonna 2014 hankittiin uusi pirttikalusto sekä vuodevaatteita.

Kämpän ympäristössä on Postitelen Erä ry:n

Pienriista-alue

Joka käsittää Metsähallitukselta vuokratun metsästysalueen, rajoittuen Iin ja Yli-Iin (Oulun) kuntien rajalle, viimemainitun puolelle. Pinta-alaa on 1171 hehtaaria.

Alueen metsästysoikeudet kuuluvat siis Postitelen Erä r.y:lle (poislukien kauriinmetsästys). Pienriistametsällä on syytä pitää jäsenkortti (saman vuoden kopio jäsenmaksun suorituksesta) mukana, jotta voi mahdolliselle lupatarkastajalle todistaa oikealla asialla olevansa.

Nykyisen vuokrasopimuksen mukaisesti Eräkerhollamme on lupa harrastaa pienpetopyyntiä pienriista-alueemme lisäksi myös Vuornoksen valtionpäivälupa-alueella poislukien Muho-ojan eteläpuolinen valtionalue.